sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Kesä tuo käärmeet esiin

Kuinka inhoankaan kesää. Jos saisin vallan ilmaston ylle, pitäisin maailmani iankestoisessa syksyssä. Kesällä kaikki inhottava luonnossa – tunkeva helle ja lentävät hyönteiset – kipuaa pois kotikolostaan kiusaamaan kansaa. Kesä iskee Suomessa nopeasti ja lujaa pahaa-aavistamattomaan ihmiseen, joka on tottunut kylmään. Kesä kiusaa minua myös niin, että se tekee huoneessani istumisen tukalaksi. Huoneeni on suojattomassa osassa seinää, ja keskipäivän aurinko polttaa siihen aina kuuman reiän avoimien ikkunoiden läpi.

Suomalaisnaisessa tapahtuu jotain mielenkiintoista kesän aikana – lienee kiima. Talven ja syksyn kenties varsin konservatiivisesti pukeutunut nainen kokoaa ylitäyden vaatekaappinsa shortsivalikoimasta mahdolllisimman lyhyet. Minusta ainakin tuntuu siltä, ettei nainen valitse shortsejaan mukavuuden tähden vaan että hän valikoi varta vasten ne shortsit. jotka juuri ja juuri peittävät takapuolen. Tietenkään tämä ei riitä, koska jotkut shortsit ovat erityisesti suunniteltu kiinnittämään huomiota olemalla löysiä takapuolen laskevalla osalla. Jos niitä katsoisi takaapäin kumartuneena, näkisi maastoa ja alushousut.

Samoin kuin linnut visertävät kauniisti puissa ja riikinkukot pukevat ylleen kirjavanräikeät pyrstösulat, ovat naisten shortsit kumppaninliehittelyä. Ihmisen sukupuolikäyttäytymisessä on mielestäni outoa, että nainen(kin) osallistuu houkutusleikkeihin, kun taas useassa lajissa naaras on tarkoituksenmukaisesti harmaa.

Miksi naisten on kiusattava minua ja muita rumia miehiä pukeutumisellaan? Mitä hyötyä on shortseista, jotka juuri ja juuri peittävät takapuolen? Pahimmat shortsit olivat lapsilla, jotka nyt oppivat, että tuollainen pukeutuminen on hyväksyttävää.

Sinä, lukija, jos olet yhtään lukenut tekstejäni, olet varmaan ymmärtänyt, etten niin arvosta naisten erioikeuksia. Et ole varmaan niinkään yllättynyt kun sanon, että minä tukisikin lakikeinoja naisten pukeutumisen rajoittamiseksi. En näe naisten siveettömälle pukeutumiselle mitään yleishyödyllistä syytä. Naisten shortsit vain kiusaavat rumia miehiä ja opettavat muita ajattelenaan seksuaalisuus edellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti